Marc guanya a Assen una de les millors curses mai vistes a MotoGP

La 70a edició del TT d’Assen probablement serà recordada durant molt de temps pels fans del motociclisme com una de les millors carreres de MotoGP de la història; els vuit protagonistes que van lluitar pel podi a la batalla de 26 voltes d’aquest diumenge definitivament el recordaran d’aquesta manera.

La lluita va començar quan els llums es van apagar i només va acabar quan la bandera a quadres va establir als 3 millors pilots que van lluitar en el top 15 més igualat de tots els temps.

En aquest moment, Marc Márquez ja havia aconseguit una bretxa de dos segons amb el grup perseguidor, però fins prop de tres voltes del final havia estat barallant amb Rins, Viñales, Dovizioso, Rossi i Lorenzo, sense temps gairebé per respirar.

El campió del món finalment va batre a tots els seus oponents per obtenir el seu 65è triomf i la seva 39a victòria a MotoGP, ampliant el seu avantatge en la classificació general a 41 punts sobre Valentino Rossi.

Marc Márquez:

“Ha estat una bogeria de carrera, amb molta adrenalina, i aquesta sensació és una de les raons per la qual practiquem aquest esport. Ahir ja m’esperava una cosa així, però no tant! Era un grup bastant salvatge, lluitant tots contra tots, i crec que tothom s’ha tocat amb algú en algun moment. Havies atacar i defensar-te constantment. Hem tingut molts ensurts i ens hem arriscat a tenir una caiguda. Ha estat una bogeria. Era impossible definir la millor estratègia, perquè no podies fer plans, així que al final he decidit lluitar i esperar a veure què podia fer en les últimes voltes. A tres del final, ho he donat tot, sense pensar en els pneumàtics ni en el campionat. He estat intentant reduir el grup, perquè quan baralles pel títol, vols que hi hagi com menys pilots millor, però ha estat difícil. Fins que no he vist que tenia més d’un segon i mig d’avantatge en l’última volta, no he pensat: ‘ok, el tenim; acabem la volta ‘. Han estat una victòria i 25 punts molt importants, però hem de seguir igual i mantenir el mateix nivell “.